Obłędny pudding z tapioki z wanilią, musem z mango i truskawkami
KATARZYNA WAWRZYNIAK • dawno temuPrzed Wami mój ukochany deser: obłędny pudding z tapioki z wanilią
Składniki na dwie porcje:
- mleko kokosowe — 300 g
- perełki z tapioki — 30 g
- laska wanilii — 2 g (1 kawałek)
- mango — 200 g
- truskawki - 1 garść
- mięta — kilka listków do ozdoby
Przygotowanie:
W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20–25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleko roślinne (ok 100ml). Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Zobacz też: Pudding chia (bez cukru, bez nabiału, bez jajek)
Mango obrać, zmiksować na mus, przełożyć na zastygniętą masę, przyozdobić pokrojonymi truskawkami i miętą.
Podobne przepisy znajdziecie na stronie: http://www.odzywiajsiezdrowo.pl/kategoria/slodkosci
Smacznego!
Źródło: Obłędny pudding z tapioki z wanilią, musem z mango i truskawkami
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze